• Story Sidhuvud

Gul&Blå story

Historien om GUL&BLÅ har berättats så många gånger om att det idag känns mest naturligt att skildra den epoken visuellt: uttrycket "en bild berättar mer än tusen ord" hör ihop med den tid då Gul&Blå föddes – nästan allt Gul&Blå handlade om utgick från bilder och visuella intryck.

Men, låt oss backa några steg: Gul&Blå hade aldrig blivit till, om inte den ungdomskultur som föddes i USA på 50-talet hade vidareutvecklats i Europa och slagit ut i full blom i London och Liverpool under "the swinging sixties".

Det som hände där och då, all den energi & livslust som skapade musiken och modet, var sensationellt, fantastiskt och enastående. Just det intrycket & den känsla tog Lars Knutsson med sig i det som blev Gul&Blå, och som steg för steg tolkades på eget vis.

Varsågoda: bläddra i GUL&BLÅs bildvärld, eller läs här nedan bland urvalet av artiklar och intervjuer från 1966 fram till idag.

FÖR ÖVRIGT: googla referenser som James Dean, Marlon Brando, Swingin sixties, The Beatles, Mary Quant, samt London butikerna Biba, Granny takes a trip, Lord Kitchener's Valet, Mister Freedom.

Garanterat rolig läsning...

Kontakt och kommentarer

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!